Met passie leid ik mijn koren, geef ik samenzang-events, ben ik zangcoach, muziektherapeut, yoga docent en mindfulnesstrainer.

In vogelvlucht:

  • Andrea Hauser heeft klassiek zang en muziektherapie gestudeerd.
  • Andrea geeft al meer dan 20 jaar zanglessen, meezing events en heel uiteenlopende workshops rondom zingen, adem en beweging.
  • Al 25 jaar werkt zij als muziektherapeute in de GGZ met mensen met psychiatrische of psychische problematiek.
  • Ze beoefent al meer dan 12 jaar Ashtanga Yoga en heeft in 2021 een Ashtanga Yoga opleiding afgerond.
  • Andrea heeft zich verdiept in verschillende meditatietechnieken. Ze geeft mindfulnesstrainingen in de psychiatrie.
  • Zij heeft allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen en helende stem in binnen- en buitenland. Ook heeft zij opleidingen gevolgd in energie- en ademwerk.
  • Andrea heeft zich verdiept in de TaKeTiNa ritmepedagogiek – ritme in jezelf wekken, een methode die haar uitermate inspireert en herkenning geeft. Taketina schept een krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem.
  • Zij is geboren en opgegroeid in het Zwarte Woud in Zuid Duitsland. Sinds 1991 leeft Andrea in Nederland. Zij heeft drie kinderen.

Inspiratie

Ik vind het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden, vooral als ik ervaar hoeveel plezier, vitaliteit maar ook gemoedsrust dit op kan roepen. Door te zingen wordt de mens achter de mens zichtbaar. Het contact en de communicatie met elkaar door samen te zingen verplaatst zich naar een ander bewustzijnsniveau. Ik vind het bijzonder boeiend om steeds weer te ervaren wat voor krachten daarin verscholen liggen.

In de loop der jaren ben ik steeds meer op zoek gegaan naar verbindingen van zingen met adem en beweging. Deze zoektocht bracht me 13 jaar geleden bij yoga. Ik voel een diepe verbinding van het zingen, het gebruik van de stem, de focus en de resonantie met de yogafilosofie. Ik wil deze elementen in mijn activiteiten steeds ervaarbaar laten worden.

Let op: WereldZangOchtend op 3 juli geannuleerd wegens Corona

Holler Box
Scroll naar top